Fico: Slanje zapadnog vojnog osoblja u Ukrajinu značilo bi apokalipsu

Tanjug
Fico: Slanje zapadnog vojnog osoblja u Ukrajinu značilo bi apokalipsu

BRATISLAVA - Ukrajina, uprkos pomoći Zapada, nije u stanju da riješi sukob i pomoglo bi joj slanje vojnog osoblja iz zemalja Evropske unije i NATO, ali bi to dovelo do apokalipse, izjavio je danas slovački premijer Robert Fico.

-Zapad vidi da, uprkos značajnoj finansijskoj i vojnoj pomoći, sankcijama, Ukrajina nije u stanju da riješi ovaj vojni sukob...Promjene bi mogao donijeti samo dolazak vojnog osoblja iz zemalja EU i NATO u Ukrajinu sa najsavremenijim oružjem, ali onda bismo mogli samo da sjedimo na balkonu sa konjakom i cigarom i čekamo početak svjetske apokalipse - rekao je Fico u video poruci objavljenoj na njegovoj Fejsbuk stranici, prenijele su RIA Novosti.

On je istakao da su "Ukrajini najviše potrebni savremeni sistemi protivvazdušne odbrane, inače nema smisla razmišljati o proširenju proizvodnje naoružanja ili velikih centara za obuku u Ukrajini".

-Bez protivvazdušne odbrane oni bi bili laka meta...Zapad ne može snabdjeti Ukrajinu takvim sistemima, a da ih ne opslužuju zapadna vojna lica - rekao je Fico i dodao da bi slanje zapadnog vojnog osoblja samo dovelo do eskalacije sukoba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana