Fico se vraća na posao u narednim danima

Srna
Fico se vraća na posao u narednim danima

MOSKVA - Očekuje se da će se slovački premijer Robert Fico vratiti na posao u narednim danima nakon što je u maju preživeo pokušaj atentata, izjavio je njegov zamjenik i ministar odbrane Robert Kalinak.

”Vjerujem da će se postepeno vratiti na posao i da ćemo ga viđeti. Rekao bih da će se to desiti narednih dana”, rekao je Kalinak slovačkoj televiziji.

Zamjenik premijera je dodao da je Fico /59/ već angažovan u upravljanju zemljom i da aktivno komunicira sa predsjednikom i svojim koalicionim partnerima.

Fico je u svom prvom video pojavljivanju nakon napada početkom prošlog mjeseca rekao da planira da se vrati u kancelariju krajem juna ili početkom jula.

Fico je teško povrijeđen kada je pogođen iz vatrenog oružja sa više metaka iz neposredne blizine dok je pozdravljao svoje pristalice nakon sjednice Vlade u mjestu Handlova 15. maja. Nakon toga je dva puta operisao abdomen.

Napadač je uhapšen i optužen za pokušaj ubistva s predumišljajem. Slovački zvaničnici su ocijenili da je pokušaj ubistva “politički motivisan”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana