FBI istražuje pisma sa nepoznatom supstancom

Srna
FBI istražuje pisma sa nepoznatom supstancom

VAŠINGTON - Američki Federalni istražni biro (FBI) i poštanska inspekcijska služba istražuju niz sumnjivih pisama, od kojih su pojedina sadržavala nepoznatu supstancu, poslata izbornim zvaničnicima širom zemlje, prenijeli su mediji.

AP je izvijestio da su paketi sa prahom poslati državnim sekretarima i državnim izbornim kancelarijama u Ajovi, Kanzasu, Nebraski, Oklahomi, Tenesiju i Vajomingu.

Informaciju su potvrdili zvaničnici u tim državama.

FBI i američka poštanska inspekcijska služba istražuju seriju sumnjivih pošiljki upućenih izbornim zvaničnicima u nekoliko država, objavile su istražne agencije.

U saopštenju se dodaje da se radi na utvrđivanju tačnog broja sumnjivih pisama, ko ih je poslao, kao i šta je bio motiv.

Sumnjiva pisma poslata su nakon što su federalni organi za provođenje zakona i službenici za kibernetičku bezbjednost upozorili izborne zvaničnike da se suočavaju sa ozbiljnim prijetnjama uoči predsjedničkih izbora u novembru.

Državni sekretar Mičigena Džoselin Benson iz Demokratske stranke rekla je da prijetnje stižu svakodnevno putem govorne pošte, elektronske pošte, društvenih medija ili lično.

Bensonova je izjavila da ona lično dobija prijetnje i da to "eskalira".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana