Evropol uhapsio 15 osoba u razbijanju albanske kriminalne mreže, zaplijenjeno milion evra

Tanjug
Foto: Agencije

HAG- Albanske vlasti, u saradnji sa Evropolom i belgijskim, holandskim i francuskim organima za sprovođenje zakona, uhapsile su 15 osumnjičenih članova zloglasne albanske organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za različita krivična djela - od pranja novca do trgovine drogom i naručenih ubistava, saopštio je Evropol.

U saopštenju se navodi da je u okviru operacije GORGON u srijedu izvedena serija racija u Tirani protiv ključnih ličnosti unutar kriminalne mreže i zaplijenjena značajna imovina, uključujući nekretnine i milion evra u gotovini.

Članovi grupe su osumnjičeni za brojna naručena ubistva, trgovinu drogom i pranje nezakonite dobiti putem složenih transakcija kriptovalutama.

Među uhapšenima je istaknuti perač novca sa sjedištem u Tirani, koji je pružao usluge za nekoliko drugih vrhunskih kriminalnih grupa angažovanih na međunarodnom nivou u ubistvima, korupciji i krijumčarenju droge.

Istragom je otkriveno i da su vođa ove organizovane kriminalne grupe i njegovi saradnici naručili ubistvo nekoliko pripadnika suparničkih kriminalnih grupa, a pripisuje im se najmanje sedam ubistava u periodu od 2019. do 2020. godine, od kojih je jedan broj izvršen van granica Albanije, ističe se u saopštenju Evropola

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana