Erdogan u posjeti Grčkoj, najavio novu eru u odnosima dvije zemlje

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

ATINA- Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan je danas, u Atini, najavio "novu eru o odnosima između Turske i Grčke", prenosi Katimerini.

Erdogan, koji je stigao u posjetu Grčkoj, sastao se sa grčkom predsjednicom Katerinom Sakelaropulu, nakon čega je ona dodala da "je važno održavati pozitivnu klimu" i da dvije zemlje "rade zajedno na očuvanju mira i dobrosusjedskih odnosa u korist našeg naroda".

U toku je sastanak predsjednika Turske i grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, na kome se očekuje da će lideri razgovarati o ekonomiji, zdravstvu, obrazovanju, poljoprivredi, migraciji i turizmu, prenosi Rojters.

Grčka će pomoći težnjama Ankare da se turskim državljanima olakša ulaz u Evropsku uniju i, kao znak dobre volje, počeće ponovo da izdaje sedmodnevne turističke vize državljanima Turske za obilazak 10 grčkih ostrva koja se nalaze blizu turske obale.

Uprkos izrazima dobre volje, očekuje se mali napredak kada su u pitanju dugogodišnji problemi između dvije zemlje, posebno što se tiče pomorske granice i resursa u Egejskom moru i istočnom Mediteranu, kao i etnički podijeljenog Kipra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana