Erdogan i Putin razgovarali o sprečavanju širenja izraelsko-palestinskog sukoba

Tanjug
Foto: Sputnjik

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan je sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom danas u telefonskom razgovoru razgovarao o izraelsko-palestinskom sukobu, saopštilo je tursko predsjedništvo.

Dvojica lidera razmotrila su moguće mjere za sprečavanje povećanja tenzija u regionu i inicijative za dostavljanje humanitarne pomoći u zoni sukoba na Bliskom istoku, navodi se u objavi turskog predsjedništva na platformi Iks.  

Dodaje se da je Erdogan u razgovoru rekao da će Turska nastaviti da čini sve kako bi se osigurao mir u regionu. 

Erdogan je danas razgovarao i sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, prije svega o mogućim koracima za isporuku humanitarne pomoći civilima u regionu, kao i o nastojanjima Turske da bude posrednik u konfliktu, prenio je Rojters. 

Turski predsjednik je tokom razgovora istakao da bi nesrazmjerni napadi doveli razvoj u regionu u ćorsokak i da bi obje strane trebalo da djeluju uzdržano. 

On je ranije danas istakao da njegova zemlja radi na pripremama za slanje humanitarne pomoći u Pojas Gaze i istakao da ''ne može biti mira u regionu bez nezavisne i suverene Palestine''. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana