Bortnikov: Eliminisani svi lideri terorističkih grupa na Sjevernom Kavkazu

Srna
Bortnikov: Eliminisani svi lideri terorističkih grupa na Sjevernom Kavkazu

MOSKVA - Svi lideri militantnih grupa aktivnih na Sjevernom Kavkazu do danas su eliminisani, izjavio je direktor ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov.

On je u intervjuu za "Rusku gazetu" rekao da su operacije bezbjednosnih i policijskih agencija, koje je koordinisala Državna komisija za borbu protiv terorizma, pomogle da se stabilizuje situacija na Sjevernom Kavkazu.

"Do danas su eliminisana sva glavna žarišta terorističke aktivnosti i svi lideri", istakao je Bortnikov, koji je predsjedavajući ruske Državne komisije za borbu protiv terorizma.

Šef FSB-a podsjetio je da je sprovođenje niza mjera pod vođstvom Federalnog operativnog štaba za specijalne i borbene mjere završeno u januaru eliminacijom preostalih militanata terorističke grupe koju je predvodio Aslan Avgazarovič Bjutukajev, prenio je TASS.

"Koordinisanim naporima jedinica državne bezbjednosti i službi za sprovođenje zakona, neutralizovani su teroristi koji su bili saučesnici prilikom eksplozije na Međunarodnom aerodromu Domodedovo, napada na izdavačku kuću u Groznom i brojnih drugih terorističkih činova i zločina protiv ruskih državljana", rekao je Bortnikov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana