Eksplozivna naprava bačena u blizini japanskog premijera VIDEO

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

U japanskom gradu Vakajami, na zapadu zemlje, u blizini mjesta gdje se nalazio premijer Fumio Kišida, bačena je eksplozivna naprava. Prvi čovjek japanske vlade nije povrijeđen.

Japanski premijer Kišida Fumio vratio se redovnim aktivnostima i predizbornoj kampanji sat nakon današnje eksplozije u luci ribarskog gradića Vakajama na jugozapadu Japana.

Kišida je nakon incidenta održao 20-minutni govor na željezničkoj stanici u Vakajami, u kojem se izvinio "što je izazvao zabrinutost ljudi", prenosi japanska nacionalna televizija HNK.

- Izvinjavam se što sam izazvao zabrinutost kod mnogih ljudi. Mi smo u usred važnog izbornog procesa izbora za našu zemlju i u tome moramo biti zajedno - rekao je Kišida i dodao je da se nada da će "važni izbori za Japan biti održani".

Kišida je rekao da policija istražuje eksploziju u luci u Vakajami, do koje je došlo nedaleko od mjesta gdje se nalazio. On je nakon incidenta  evakuisan, a jedna osoba je privedena na mjestu događaja, prenio je Bi-Bi-Si.

Jedan od svjedoka je rekao da je vidio muškarca koji nešto baca, nakon čega je uslijedio dim, dok je drugi izjavio da se čula snažna detonacija.

 

Policija je potvrdila hapšenje osumnjičenog za ovaj incident, a prema pisanju lokalnih medija nije bilo povrijeđenih.

Premijer Kišida je nakon incidenta odmah odvezen automobilom, prenosi agencija Kjodo navodeći da je dimna bomba bačena iz gomile od nekoliko stotina ljudi, da je izazvala snažnu eksploziju, a da je muškarac koji je bacio ekplozivnu napravu uhapšen na mjestu događaja.

Bivši premijer Šinzo Abe smrtno je stradao u julu prošle godine tokom govora u gradu Nara uoči izbora za Dom savjetnika, gornji dom japanskog parlamenta. To je uticalo da japanska policija pojača mjere bezbjednosti za VIP ličnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana