Eklston priznao utaju poreza, platiće nagodbu od 652,6 miliona funti

GS
Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji predsjednik Formule 1 Berni Eklston izjasnio se danas krivim za prevaru, pošto nije britanskoj vladi prijavio 400 miliona funti koje je držao u trustu u Singapuru, prenosi BBC.

Eklston (92) je pristao u građanskoj nagodbi da vrati 652,6 miliona funti britanskoj poreskoj i carinskoj upravi, rečeno je u sudu. Ovim iznosom će biti pokriveno plaćanje poreza, zatezne kamate i kazne za period od 1994. do 2022. godine.

On je trebalo u novembru da se pojavi pred britanskim sudom nakon što je prethodno negirao optužbe. On se danas pojavio na sudu u pratnji treće supruge Fabijane Flosi i izjasnio se krivim po jednoj tački za prevaru iz jula 2015. godine.

Eklston je optužen posle istrage koju su obavile poreske vlasti o njegovim finansijama. On nije prijavio trust u Singapuru gdje je držao oko 400 miliona funti.

Državni tužilac Ričard Rajt je rekao da je Eklston svjesno dao neistinite ili pogrešne izjave poreskim vlastima, kada je rekao da je osnovao samo jedan trust u korist ćerki Debore, Tamare i Petre.

Eklstonov advokat Kler Montgomeri izjavila je danas da njen klijent duboko žalig zbog događaja koji su doveli do njegovog krivičnog gonjenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana