ECOWAS predlaže pučistima u Nigeru da se sastanu na neutralnom mjestu

Tanjug
ECOWAS predlaže pučistima u Nigeru da se sastanu na neutralnom mjestu

ABUDžA - Ekonomska zajednica zapadnoafričkih država (ECOWAS) predložila je pučistima u Nigeru da se sastanu na neutralnom mjestu, saopštio je komesar za politička pitanja ECOWAS -a Abdel Fatau Musah.

-Predložili smo liderima vojnog savjeta Nigera da se sastanu sa nama na neutralnom terenu - rekao je on za Al Džaziru, prenosi TASS.

Dodao je da je ECOWAS zatražio od pobunjenika da oslobode svrgnutog predsjednika Mohameda Bazuma, što bi bio, kako je rekao, gest dobre volje.

-Ne žurimo da se opredijelimo za vojnu varijantu rješavanja krize u Nigeru. Nismo vidjeli nikakve konkretne korake od strane vojske i nećemo ih čekati beskonačno -poručio je Musah.

Krajem jula, grupa vojnih pobunjenika u Nigeru svrgla je sa vlasti Mohameda Bazuma i osnovala Nacionalni savjet za zaštitu domovine, na čijem je čelu general Abdulrahman Tijani.

ECOWAS je suspendovao članstvo Nigera i uveo oštre sankcije zemlji, nakon čega su lideri organizacije zaprijetili vojnom intervencijom ukoliko se pučisti ne budu povukli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana