Džonson se sastao s Trampom, ovo je poručio

Tanjug
Džonson se sastao s Trampom, ovo je poručio

VAŠINGTON - Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson poručio je da ''ne sumnja'' da će kandidat Republikanske stranke na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD Donald Tramp nastaviti da pruža podršku Ukrajini.

-Razgovarali smo o Ukrajini i ne sumnjam da će biti snažne i odlučne podrške toj zemlji i odbrane demokratije - napisao je Džonson na svom nalogu na mreži Iks, gdje je objavio i fotografiju na kojoj su on i Tramp.

Džonson se sa Trampom sastao na marginama Republikanske nacionalne konvencije u Milvokiju.

Na konvenciji, koja je počela juče i koja će trajati do četvrtka, prisustvovali su i bivša premijerka Velike britanije Liz Tras i lider Reformista u toj zemlji Najdžel Faraž.

Prethodno je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski poručio da je spreman da sarađuje sa Trampom ukoliko on bude pobijedio na izborima.

-Ako gospodin Donald Tramp postane predsjednik, sarađivaćemo. Ne plašim se toga - rekao je Zelenski. On je ocijenio da je Republikanska stranka ''drugačija'' od Demokratske, a čiji je član predsjednik SAD Džozef Bajden, ali je i dodao da i većina Republikanaca ''podržava Ukrajinu i njen narod''

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana