Džejms Kleverli najavio kandidaturu za lidera Konzervativne stranke

Tanjug
Džejms Kleverli najavio kandidaturu za lidera Konzervativne stranke

LONDO - Bivši britanski ministar spoljnih i unutrašnjih poslova Džejms Kleverli objavio je danas da se kandiduje za lidera Konzervativne stranke, koja je na izborima ranije ovog mjeseca, poslije 14 godina na vlasti izgubila izbore od Laburističke stranke Kira Starmera.

Nakon najgoreg izbornog rezultata Konzervativne stranke koji je natjerao bivšeg premijera Rišija Sunaka da najavi povlačenje ova poltička partija je u ponedjeljak saopštila da će ime svog novog lidera objaviti 2. novembra, prenosi Rojters.

Kleverli, koji je u kabinetu premijera Rišija Sunaka obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova, a u vladi premijerke Liz Tras bio na položaju ministra spoljnih poslova, prva je politička ličnost koja je zvanično potvrdila da će se kandidovati za lidera britanskih konzervativaca.

U autorskom članku za londonski dnevnik Telegraf Kleverli je napisao da su posljednji izbori pokazali da su konzervativci izgubili povjerenje birača koji su doveli u pitanje motive, sposobnost i posvećenost članova te partije.

-To mora da se promijeni, a to počinje izborom pravog lidera i potpunom podrškom tom lideru, bez obzira ko će to biti. Ja se kandidujem za taj položaj jer mogu da ujedinim Konzervativnu stranku i preokrenem Starmerovu bezličnu pobjedu - napisao je Kleverli u Telegrafu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana