Dvoje makedonskih studenata među povrijeđenima u Turskoj

Srna
Dvoje makedonskih studenata među povrijeđenima u Turskoj

ISTANBUL - Dvoje makedonskih državljana povrijeđeno je u zemljotresu u Turskoj, a prema informacijama Ministarstva inostranih poslova /MIP/ Sjeverne Makedonije, riječ je o studentima.

Jedan student je lakše povrijeđen, a drugi ima teže povrede - prelom.

Ministarstvo je posredstvom svoje Ambasade u Ankari i Generalnog konzulata u Istanbulu dalo informacije i kontaktiralo devet makedonskih državljana koji se nalaze u ugroženom regionu - osmoro studenata i njihovog mentora koji u okviru programa "Erazmus plus" borave u Turskoj.

Iz Ministarstva navode da za sada nema informacija o drugim građanima Sjeverne Makedonije koji su u opasnosti ili im je potrebna pomoć, a makedonska predstavništva su u stalnoj komunikaciji sa nadležnim institucijama Turske.

Prema uputstvima MIP-a, diplomata iz ambasade u Ankari već je poslat u region da pomogne u evakuaciji studenata iz grada Kahraman Maraš.

Diplomatska predstavništva Sjeverne Makedonije u Turskoj dostupna su 24 časa za sva pitanja na telefone: +905394569710 u Ankari, +905456149777 u Istanbulu i + SOS telefon MIP-a u Skoplje 38975273732, navode iz MIP-a.

Prema posljednjim saopštenim podacima, broj poginulih od zemljotresa u Turskoj porastao je na 1.498, povrijeđeno je 8.533 ljudi, a uništene su 2.834 zgrade.

Zemljotres magnitude 7,7 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je noćas Tursku, a uslijedilo je još 120 potresa, od kojih je jedan bio magnitude 7,4.

Potres se osjetio i u Siriji, gdje je zabilježen veliki broj žrtava

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana