Dvoje djece osumnjičeno za ubistvo 12-godišnje djevojčice 

GS
Dvoje djece osumnjičeno za ubistvo 12-godišnje djevojčice 

KOBLENC - Dvije djevojčice su osumnjičene za ubistvo 12-godišnje učenice koja je pronađena mrtva u šumskom području u zapadnoj Njemačkoj tokom vikenda, saopštilo je danas Tužilaštvo.

Kako prenosi Rojters, u slučaju koji je šokirao Njemačku, policija je pronašla tijelo djevojčice po imenu Luiz, blizu biciklističke staze u šumi u nedjelju.

Istraga je utvrdila da je djevojčica umrla od posljedica ranjavanja nožem, rekao je novinarima tužilac Mario Manvajler, dodajući da još nije pronađeno oružje.

- Smatramo da je ovaj zločin počinilo dvoje djece - rekao je Manvajler.

Budući da počinioci imaju 12 i 13 godina, ne podliježu krivičnom zakonu koji se u Njemačkoj može primijeniti na maloljetne osobe tek sa navršenih 14 godina. Oni su u nadležnosti Kancelarije za mlade. 

Manvajler je naveo da nije bilo dokaza da je neko drugi bio umiješan, niti da je bilo seksualnog napada. On nije iznio više detalja o slučaju. Lokalni mediji prenijeli su da su počinioci zločina djevojčice, što je i tužilac kasnije potvrdio. Stanovnici malog grada Frojdenberga, oko 80 kilometara istočno od Kelna, bili su u šoku i zastave su spuštene na pola koplja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana