Dvije tone kokaina zaplijenjene na Atlantiku, hapšenja u Beogradu i Novom Sadu

RTS
Dvije tone kokaina zaplijenjene na Atlantiku, hapšenja u Beogradu i Novom Sadu

U jedrilici u internacionalnim vodama na Atlantskom okeanu zaplijenjeno je oko dvije tone kokaina. Uhapšeno je više osoba u Beogradu i Novom Sadu. Sumnja se da je ova grupa organizovala transport kokaina iz zemalja Južne Amerike, do Zapadne Evrope i Srbije radi dalje prodaje.

Kokain je zaplijenjen danas u jedrilici "Okeania dos" dužine 22 metra, u internacionalnim vodama na Atlantskom okeanu. Riječ je o zajedničkoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, beogradske policije, BIA, u koordinaciji sa Europolom i policijama više država.

Opojna droga bila je upakovana u više obeleženih pojedinačnih paketa, koji su se nalazili u sportskim torbama, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal. Jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin, koje je organizovao sada uhapšen S. K. koji je pobjegao iz zatvora u Brazilu i za kojim je izdata crvena Interpolova potjernica.

Pored S. K., na teritoriji Beograda i Novog Sada, uhapšeni su pripadnici ove organizovane kriminalne i to: N. S., N. S., i B. K. Njima je određeno policijsko zadržavanje, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni u tužilaštvo.

Naime, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u periodu od marta 2022. do danas 2023. godine izvršila krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da su u ovom periodu organizovali transport kokaina iz zemalja Južne Amerike do zemalja Zapadne Evrope i Republike Srbije radi dalje prodaje. Kako se navodi u saopštenju, obezbeđivali su jedrilice, kontaktirali sa prodavcima opojne droge, organizovali lokacije za prihvat i istovar kokaina, skrivanje droge i angažovali posadu, što je bilo zaduženje za češkog i ukrajinskog državljanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana