Dvije osobe stradale u pucnjavi kod američkog konzulata u Saudijskoj Arabiji

Tanjug
Dvije osobe stradale u pucnjavi kod američkog konzulata u Saudijskoj Arabiji

DžEDA - Dvije osobe su izgubile život u razmjeni vatre između jednog naoružanog muškarca i bezbjednosnih službi Saudijske Arabije u blizini zgrade američkog konzulata u Džedi.

Kako se navodi u saopštenju Stejt departmenta, stradali su napadač i čuvar, prenosi Rojters.

Dodaje se da nijedan državljanin SAD nije povrijeđen u incidentu.

-U blizini zgrade američkog konzulata u Džedi, muškaraca je zaustavio automobil nakon čega je iznio vatreno oružje. Razmjena vatre sa bezbjednosnim službama rezultirala je njegovom smrću - saopštila je lokalna policija.

Tokom incidenta je povijređen nepalski radnik koji je radio kao privatno obezbjeđenje konzulata, ali je on ubzro podlegao povredama, javila je saudijska agencija SPA.

Istraga o pucnjavi je u toku, a iz Stejt departmenta su naveli da će ambasada i konzulat SAD biti u kontaktu sa saudijskim vlastima tokom istrage.

Američki konzulat je već nekoliko puta bio na meti, pa je tako u eksploziji u blizini kompleksa 2016. godine stradao bombaš samoubica, a dvije osobe su ranjene.

Prije toga, 2004. godine je pet osoba upalo u konzulat sa bombama i oružjem. Tada su stradala četvorica pripadnika saudijske službe obezbjeđenja i petoro članova osoblja.

Trojica napadača su ubijena, a dvojica su zarobljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana