Dva dječaka se ugušila dok su se igrali u pijesku

GS
Dva dječaka se ugušila dok su se igrali u pijesku

Dva dječaka poginula su nakon što ih je zatrpao pijesak dok su kopali rupu u dini na sjeverozapadu Danske, saopštila je juče policija.

Dječarci od devet i 12 godina, koji su bili na odmoru sa svojom porodicom iz Minhena, umrli su u utorak kasno, rekli su policajci.

Oni su u nedjelju kopali rupu u dini na plaži kada se dina srušila i zatrpa ih pijesak. Dječake su izvukli vatrogasci i policija uz pomoć lokalnog stanovništva, nakon što su bili zakopani 40 minuta. Oni su helikopterom u kritičnom stanju prebačeni u univerzitetsku bolnicu u Arhusu, drugom po veličini gradu u Danskoj, gdje su umrli.

Policija centralnog i zapadnog Jutlanda saopštila je u sriedu da slučaj smatra „tragičnom nesrećom“ i da nema daljih komentara.

-Kako su opisali očevici, scena na plaži su bile dramatične: dječaci su bili zakopani pod pijeskom 40 mučnih minuta,  a 25 kupača pokušavalo je svo vrijeme da ih oslobodi - rekao je Beni Bak iz lokalne spasilačke stanice, prenosi TV 2. On navodi da su ljudi rukama kopali pijesak.

Jedan od pomagača bio je nemački surfer Hening Nokel (51). Čovek iz Kila, i sam otac dvoje djece, nekoliko minuta je kopao u pijesku.

- Odjednom sam video nešto šareno što je ličilo na komad odjeće, vjerovatno jaknu. A onda sam video dječji kuk i dodirnuo teijlo - kaže Nokel.

Prema njegovoj procjeni, dječarci su zatrpani ispod 1,5 metara dubokog sloja pijeska. Pronađeni su jedan do dva metra jedan od drugog i nije im bilo spasa, piše Bild, prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana