Dva delfina pronađena mrtva na obali rijeke Temze

GS
Dva delfina pronađena mrtva na obali rijeke Temze

LONDON - Dva delfina pronađena su mrtva na obali rijeke Temze, nekoliko dana nakon što je jedan primijećen kako pliva u rijeci u Londonu.

Nadležne službe saopštile su da je jedan delfin pronađen mrtav u četvrti Batersi, a drugi u Griniču, objavio je Ivning standard.
    
Volonterka britanske organizacije Dajvers marin lajf reskju  Meri Tester izjavila je da još nema protokola za spasavanje delfina, pošto je riječ o rijeci.  
    
"Ovo je neka vrsta novog fenomena koji izgleda da je u porastu. Pošto je nova stvar u pitanju, još uvek nemamo protokol za spasavanje", rekla je ona.
    
Delfin je u četvrtak nekoliko puta primećen u blizini mosta Putnej u jugozapadnom delu Londona i izgledalo je kao da se "bori sa strujom".
    
Direktorka Dajvers marin lajf reskju, Džulija Kejbl tada je rekla da svi na reci treba da budu svesni da je delfin tu i da se drže dalje od njega. 
    
"Najgora stvar je ako ljudi počnu da idu prema njemu, jer bi to moglo da ga dezorijentiše, a uz svu buku na reci, za životinju je to veoma zbunjujuće", ukazala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana