Dugin: Treba se boriti za kontrolu nad cijelom Ukrajinom

Srna
Dugin: Treba se boriti za kontrolu nad cijelom Ukrajinom

BIJELjINA - Rusija treba da objavi da će se boriti do potpune kapitulacije nacističkog režima u Kijevu i uspostavljanja vojno-političke kontrole nad čitavom teritorijom bivše Ukrajine - navodi ruski geopolitičar Aleksandar Dugin.

Dugin, poznati i uticajni politički filozof, ističe u tekstu za RIA Novosti da Rusija treba da saopšti da će se boriti onoliko koliko dugo koliko je potrebno za pobjedu.

-To bi u sve unijelo jasnost, koja bi se odmah odrazila na cjelokupnu našu strategiju i u našem bliskom okruženju, jer bi svima bilo jasno da Rusija neće tolerisati rusofobične režime i tendencije oko svoje teritorije – nigdje i ni pod kojim okolnostima - naglašava Dugin.

On upozorava da “teritorijalni integritet bilo koje postsovjetske države garantuju samo pozitivni ili neutralni odnosi sa Rusijom”.

-Pokušaj da se pređe direktno na stranu neprijatelja (a Zapad je neprijatelj, što je aksiom geopolitike), ugrožava teritorijalni integritet zemlje koja se odluči na takav korak. Svako ko sumnja u ovo neznalica je ili strani agent” - ocjenjuje Dugin.

Prema njegovim navodima, vrijeme je da Rusija krene u ofanzivu - u Ukrajini, na Južnom Kavkazu, u Evroaziji i u cjelini.

-Potreban nam je ofanzivni realizam. Potrebni su nam planovi, hladne i trezvene analize i efektivne, strogo ciljane akcije” - zaključuje Dugin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana