Dugin: Demokrate žele na sve načine da uklone Bajdena

Srna
Dugin: Demokrate žele na sve načine da uklone Bajdena

BIJELjINA - Ruski filozof i geopolitičar Aleksandar Dugin smatra da je “sada moguće da će demokrate ubiti Džozefa Bajdena, jer svojim držanjem ide na ruku Donaldu Trampu”.

Dugin smatra da Demokratska partija i vladajuća elita u SAD ne mogu sebi da dozvole da ih u opoziciju pošalje pragmatičan lider sa ogromnom podrškom u društvu.

On navodi da Bajden, koji ima zdravstvenih problema, sada objektivno ide na ruku Trampu i njegovim saradnicima, a da Demokratska partija nema dostojnu alternativu da ga zamijeni, prenose “Fakti”.

Dugin ocjenjuje da demokrate u rezervi imaju samo “jadne” Kamalu Haris i Mišel Obama i “monstruoznu” Hilari Klinton, a nijedna od njih neće ih spasiti.

“Rizik od unutarpartijskog rata svakim je časom sve veći, a ako počne - više neće biti važno ko je na vlasti u Bijeloj kući. Za demokrate, koji ne mogu da sebi dozvole poraz, glavno je da na vlast ne dođe pragmatičan i razuman lider sa ogromnom podrškom u društvu” - ističe Dugin.

“Njujork tajms” podsjeća na Bajdenov uslov za povlačenje iz predsjedničke trke - bolest, a onda je saopšteno da je dobio kovid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana