Državljaninu BiH doživotna robija zbog ubistva supruge

GS
Državljaninu BiH doživotna robija zbog ubistva supruge

MINHEN – Državljanin BiH Srećko S. (64) proglašen je juče krivim i u sudu u Minhenu osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva svoje žene, koje se desilo još 2015. godine.

Presuda nije pravosnažna i osuđeni ima pravo na žalbu.

Kako je izjavila predsjedavajuća sutkinja Elizabet Erl, uprkos tvrdnjama osuđenog, ona je uspjela da stekne jednu sveopštu sliku tog jezivog ubistva, za koji je Srećko S. do samog kraja tvrdio da nije počinio, prenose „Nezavisne“.

Javni tužilac, koji je i u završnoj riječi tražio osuđujuću presudu, ponovio je još jedan da je Srećko S, ubio svoju ženu, majku svoje petoro djece, jer je bio "zaslijepljen ljubomorom".

Njihova veza i sam brak, dodao ej, bili su izuzetno teški, jer je on bio ljubomoran i kontrolisao sve.

-Prema zaključku sudskog vijeća, kojim je predsjedavala Elizabet Erl, optuženi je ubio svoju suprugu u njihovom zajedničkom stanu, 2015. godine", izjavio jeportparol suda Loren Leflor.

Dodao je da je osuđenog supruga već jednom bila ostavila, 2011. godine, ali mu se vratila.

-Tokom tog braka, on je bio nasilan, fizički i psihički ju je zlostavljao, da bi je na kraju i ubio. Ona je 2015. godine odlučila da ga ponovo napusti, što je i učinila. Sa najstarijom ćerkom otišla je kod majke u Augsburg – istakao je on.

Kako se dalje navodi, Srećko S. je žrtvi pucao u glavu, zatim joj stavio šaržer u ruku i pokušao da iscenira samoubistvo.

U prvi mah 2015. godine njena smrt je zaista okvalifikovana kao samoubistvo. Međutim, javno tužilaštvo je, u međuvremenu, došlo do novih saznanja, pa su Srećka S.  Optužili sa ubistvo iz ljubomore jer su njih dvoje tada bili u procesu razvoda.

On je već bio na optuženičkoj klupi, ali je prvobitno oslobođen zbog nedostatka dokaza. Na kraju suđenja koje je trajalo više od godinu dana, a na osnovu okolnosti, Okružni sud u Minhenu je, čak i pored postojanja sumnje sudskog vijeća, odlučio "in dubio pro reo", u slučaju sumnje za okrivljenog i osudio ga samo za nedozvoljeno držanje oružja.

Savezni sud pravde u Karlsrueu poništio je ovu oslobađajuću presudu zbog čega se on ponovo našao na optuženičkoj klupi.

On je na sudu izjavio da su pištolj, za koji nije imao dozvolu, koristili tokom seksualnih igrica. Srećko S. Je tvrdio da su se kobne večeri posvađali, a da je njegova suprugae uzela pištolj, dok je on pokušavao da joj ga otme iz ruke.

-Odjednom sam vidio krv - rekao je on dodajući da je njegova žena prije tog dana nekoliko puta pokušala da sebi oduzme život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana