Napeto na samom početku OI: Eksploziv u blizini stadiona, blokirane ulice Pariza

G.S.
Napeto na samom početku OI: Eksploziv u blizini stadiona, blokirane ulice Pariza

PARIZ - Područje Pariza u blizini stadiona „Park prinčeva“ blokirano je zbog sumnje da je postavljena eksplozivna naprava, piše njemački „Bild“.

Kako prenosi ovaj medij, torba sumnjive sadržine je pronađena između teniskog objekta Rolan Garos i „Parka prinčeva“. Policija je odmah reagovala i ogradila cijelu ulicu, kao i okolne dijelove.

Građani Pariza koji žive u tom dijelu grada ne mogu da uđu u domove, a prekinut je i saobraćaj, uključujući i olimpijski autobus, prenosi B92.

Od 15 časova u Areni se održava pretkolo fudbalskog turnira između Španije i Uzbekistana.

U drugom meču, koji se igra u 21:00, Izrael se na istom stadionu sastaje sa Malijem. Zbog učešća Izraela i povezane opasne situacije, mjere predostrožnosti su već bile do maksimuma. Vlasti su u pripravnosti.

Detalji o tačnim aranžmanima u Parizu čuvaju se u tajnosti. Ipak, toliko se zna: troškovi za bezbjednost sportista 2024. su oko duplo veći nego na utakmicama u Tokiju pre tri godine.

 

Protesto com ameaca de bomba fecha parte das entradas do estadio Parc Des Princes antes do jogo entre Espanha X Uzbequistao, no primeiro evento dos Jogos Olimpicos de Paristresportes pic.twitter.com/Cxa8C2cpiQ

— Marco Bello Jr July 24, 2024

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana