DNK navijača AEK-a pronađena na nožu na kojem je pronađena krv ubijenog Kacurisa

Tanjug
DNK navijača AEK-a pronađena na nožu na kojem je pronađena krv ubijenog Kacurisa

ATINA - DNK 35-godišnjeg nedavno uhapšenog navijača AEK-a Aristidisa Deliosa pronađena je na nožu na kojem je pronađena krv grčkog navijača Mihalis Kacuris koji je ubijen tokom navijačkih nemira u predgrađu Atine, Novoj Filadelfiji, uoči utakmice AEK-a i zagrebačkog Dinama u avgustu.

Riječ je o 35-godišnjaku koga su nedavno uhapsili policijski službenici Poduprave za borbu protiv nasilja u sportskim objektima (IAVAKS) zbog učešća u neredima na finalu grčkog kupa između AEK-a i PAOK-a u Volosu 2017. godine i koji se sada nalazi u zatvoru, objavio je "Katimerini".

Pokazalo se da DNK uzorak pronađen na nožu, koji je pronađen na mestu sukoba i na kojem ima krvi ubijenog navijača, pripada Deliosu koji je uhapšen prije nekoliko dana. Na kamerama se vidio Delios u crvenoj majici kako se slučajno sudara sa Kacurisom dok obojica pokušavaju da izbegnu udarce Hrvata.

Deliosovi advokati kategorički negiraju da je on umešan u ubistvo Kacurisa. Delios je već osuđen na 12 meseci zatvora zbog učešća u neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017. godine, kada je teško povređeno 15 osoba, a prošle sedmice je uhapšen da bi odslužio tu kaznu.

Delios je učestvovao u tučnjavi između navijača Dinama i AEK-a, a nakon nereda je bio ispitan kao svedok i ubrzo pušten.

Tada je izjavio da je u tučnjavi bio u blizini ubijenog Kacurisa i da je nosio nož koji je izgubio te noći. Rekao je da je sa Kacurisom bio prijatelj i da je nož izgubio pre incidenta u kojem je ovaj stradao.

Delios je opisao da su Kacurisa opkolila i pretukla četvorica Hrvata, kao i da je osoba koja je izbola grčkog navijača nožem nosila majicu sa obeležjima zagrebačkog Dinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana