Djevojčica (12) ugušila rođaku (8) u krevetu

GS
Djevojčica (12) ugušila rođaku (8) u krevetu

Djevojčica (12) iz Hambolta, Tenesi, optužena je za ubistvo prvog stepena nakon što su tužioci rekli da video prikazuje kako guši svoju osmogodišnju rođaku u krevetu na sprat koji su dijelile, javlja Foks 59.

Djevojčica, koja sljedeće nedjelje puni 13 godina, navodno je koristila posteljinu da uguši svoju rođaku, zatim očistila žrtvu i premjestila njeno tijelo, rekli su istražitelji koji su pregledali snimak kućne kamere.

Majka žrtve, Rajana Smit, identifikovala je svoju kćerku kao Demeriju Holingsvort. Sjeća se da se Demerija uvijek smješkala, bila dobra u školi i grlila svoju mlađu sestru.

"Voljela je da čita knjige, ide na plivanje, igra se napolju, vozi bicikl svaki dan, igra se sa djecom iz komšiluka, igra se sa djecom mojih prijatelja. Moja beba je bila slatka", rekla je Smitova.

Ona je rekla da su djevojčice ljeto provodile kod bake u Hamboltu. Kaže da je problem nastao zbog svađe oko ajfona.

"Kad su mi to rekli, trebalo je samo da odem po svoje dijete. Ali su se zabavljale preko ljeta i nisam mislila da će ubiti moju bebu", rekla je.

Smitovoj je teško da shvati šta se dogodilo njenoj kćerki.

"Nije ništa uradila da zasluži da joj se oduzme život. Imala je samo osam godina. Tek je napunila osam u aprilu", dodala je.

Frederik Edži, tužilac za 28. okrug u zapadnom Tenesiju, rekao je da njegova kancelarija traži od sudije za maloljetnike Marka Džonsona da prebaci dijete u Okružni sud kako bi joj se sudilo kao odrasloj osobi.

"Smatram da je ovo jedno od najuznemirujućih nasilnih djela koje je počinio ili odrasli ili maloljetnik koje je moja kancelarija procesuirala", rekao je Edži u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama kancelarije.

Djevojčica od 13 godina optužena je za ubistvo prvog stepena i ometanje dokaza.

Smitova se nada maksimalnoj kazni.

"Posljednji put kada sam vidjela svoju bebu, smješkala se, davala mi poljupce, govorila mi da će me vidjeti kad dođe vrijeme da se vrati kući. Nikad se neće vratiti kući. Nikad se neće vratiti kući", rekla je ona.

Pokrenuta je kampanja na GoFundMe za pomoć oko troškova sahrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana