Direktor Kraudstrajka se izvinio zbog prekida, sistemi uskoro operativni

Tanjug
Direktor Kraudstrajka se izvinio zbog prekida, sistemi uskoro operativni

VAŠINGTON - Izvršni direktor kompanije Kraudstrajk Džordž Kurc izvinio se zbog globalnog tehnološkog problema koji je danas poremetio rad kompanija u nekoliko sektora i obećao da će sarađivati sa svim klijentima da vrate operacije na mrežu.

''Mnogi korisnici ponovo pokreću sistem i biće operativan. Moglo bi da prođe neko vreme za sisteme koji se neće automatski oporaviti'', rekao je on za NBC njuz.

Istakao je, ipak, da će kompanija osigurati da se svaki klijent vrati na mrežu, prenosi Rojters.

Firma je prethodno saopštila da aktivno sarađuje sa klijentima pogođenim defektom koji je otkriven u jednom apdejtu za domaćina Vindovs. 

Dodaje se da je problem lociran, izolovan i da se radi na sanaciji, a korisnici su upućeni na portal za podršku ove firme radi daljih informacija.

Kradustrajk ima skoro 24.000 klijenata, što ukazuje na to da će rješavanje poteškoća biti zahtevno i složeno.

Svaki od tih kupaca je sam po sebi ogromna organizacija, tako da je teško proceniti broj pojedinačnih računara koji su pogođeni, navodi BiBiSi.

Kompanija Majkrosoft je ranije danas izdala saopštenje u kome se navodi da je osnovni uzrok globalnog prekida rada IT mreža otklonjen, ali da problemi i dalje utiču na pojedne aplikacije i usluge Ofis 365.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana