Direktor JP Morgana: Nisam se sreo, niti razgovarao sa Epstinom

Tanjug
Direktor JP Morgana: Nisam se sreo, niti razgovarao sa Epstinom

NjUJORK – Izvršni direktor banke JPMorgan Čejs & ko Džejmi Dajmon izjavio je u petak da se nikada nije sreo, niti razgovarao sa pokojnim seksualnim prestupnikom i bivšim klijentom banke Džefrijem Epstinom.

Najveća američka banka se suočava sa zahtjevima za naknadu štete ženama koje tvrde da ih je Epstin seksualno zlostavljao na američkim Djevičanskim ostrvima, gde je pokojni finansijer imao dom, prenosi Rojters.

Epstin je bio klijent JPMorgana od 2000. do 2013. godine, što je ostao i nakon što se 2008. izjasnio krivim po optužnici tužilaštva na Floridi.

Dajmonu, koji nije optuženi, savezni sudija je naredio da za četiri dana pripremi izjavu o tome šta je znao o odnosima banke sa Epstinom.

-Na današnjem izlaganju, naš izvršni direktor je više puta potvrdio da se nikada nije sreo sa Epstinom, da mu nikada nije poslao mejl, da se ne sjeća da je ikada interno raspravljao o njegovim računima, niti je bio uključen u bilo kakve odluke o njegovom platnom nalogu - navodi se u saopštenju banke JPMorgan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana