DF objavile snimak presretnutog telefonskog razgovora o napadu na bolnicu u Gazi

Tanjug
DF objavile snimak presretnutog telefonskog razgovora o napadu na bolnicu u Gazi

JERUSALIM - Izraelske odbrambene snage (IDF) su objavile snimak presretnutog telefonskog razgovora između dvojice operativaca Hamasa koji razgovaraju o neuspjelom lansiranju rakete Islamskog džihada koja je pala na bolnicu u Gazi.

Portparol IDF-a Danijel Hagari, optužuje medije da su objavili broj poginulih koji je saopštio Hamas, iako ta militantna grupa nije mogla da izbroji oko 500 mrtvih tako brzo nakon eksplozije, prenio je "Tajms of Izrael".

"Mnogi mediji su odmah prenijeli neprovjerene tvrdnje Hamasa, laži Hamasa", rekao je on.

Prema njegovim riječima, nemoguće je znati šta se dogodilo tako brzo kao što je Hamas to tvrdio.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu poručio je sinoć da su za eksploziju u bolnici u Gazi u kojoj je, prema tvrdnjama Palestinaca, stradalo najmanje 500 ljudi, odgovorni "varvarski teroristi iz Gaze".

"Cijeli svijet zna: Varvarski teroristi iz Gaze su ti koji su napali bolnicu, a ne IDF (Izraelske odbrambene snage). Onaj ko je zverski ubio našu decu, ubija i svoju", napisao je Netanijahu na društvenoj mreži X (Tviter).

On je naveo da je analiza IDF-a pokazuje da su teroristi ispalili baraž raketa u Gazi, te da su one prolazile pored bolnice Al Ahli u trenutku kada je pogođena.

 

Hamas terrorists in their own voices:

Listen to the conversation between Hamas operatives as they discuss the failed Islamic Jihad rocket launch on the Al-Ahli Baptist Hospital on October 17, 2023 pic.twitter.com/PUUuqE2Imu

— Israel Foreign Ministry (@IsraelMFA) October 18, 2023

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana