Detalji ubistva ruskog ratnog izvještača: Bomba puna eksera bila skrivena u statui VIDEO

Tanjug
Detalji ubistva ruskog ratnog izvještača: Bomba puna eksera bila skrivena u statui VIDEO

MOSKVA - Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da je ratni izvještač Vladlen Tatarski poginuo danas u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu.

-U 18.13, policija je primila informaciju o eksploziji, a jedna osoba je poginula, u pitanju je ratni izvještač Tatarski, dok je 16 ljudi ranjeno - rečeno je TASS-u iz pres službe ministarstva. Eksplozivna naprava koja je eksplodirala u kafiću u Sankt Peterburgu, dodao je portparol ministarstva, bilaje  puna eksera, šrafova i ciljala je upravo Tatarskog.

-Ručno pravljena eksplozivna naprava bila je puna eksera i sitnih, oštrih komada, a meta je bio Tatarski - dodao je portparol.

Snaga eksplozivne naprave bila je veća od one koju bi proizvelo 200 grama TNT. Lokalno tužilaštvo okruga Sankt Peterburg pokrenulo je istragu.

Pravo ime Tatarskog je Maksim Fomin, a postao je poznat ruskoj javnosti na početku rata u Ukrajini. Svakodnevno je postavljao analize, kako Rusi nazivaju, specijalne vojne operacije i davao je savete mobilisanima.

-U eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu, u kojoj je poginula jedna osoba, trenutno je evidentirano 25 povrijeđenih, od kojih je 19 hospitalizovan - izjavio je guverner Aleksandar Beglov.

Beglov je na svom "Telegram" kanalu napisao da grad ima sve neophodne resurse za pružanje pomoći stradalima.

Prema prvim informacijama, u kafiću je aktivirano eksplozivno sredstvo koje je bilo sakriveno u statui.

Na jednom od snimaka koji su se pojavili na društvenim mrežama malo prije eksplozije vidi se kako Tatarski uzima tu statuu.

 

In St. Petersburg (Russia), as a result of a terrorist attack in a cafe, a military commander who supported Putin, Vladlen Tatarsky, was killed. pic.twitter.com/SdbTJ4Y2WG

— Životnый mir|In English (@dragon_of_time_) April 2, 2023

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana