Detalji tragedije u Grčkoj: Otkriveno šta je jela tinejdžerka koja je preminula na odmoru

GS
Detalji tragedije u Grčkoj: Otkriveno šta je jela tinejdžerka koja je preminula na odmoru

SOLUN - Mjesto Dautbal kod Soluna zahvatila je tuga nakon iznenadne smrti 16-godišnje devojčice, koja je umrla u ranim jutarnjim satima u srijedu na Halkidikiju, nakon što je doživela alergijski šok.

Prema riječima majke nesrećne tinejdžerke, ona je bila u Haniotiju sa prijateljima na odmoru. U utorak uveče su izašli da se zabave, a onda su u ranim jutarnjim satima u srijedu otišli da jedu u lokalni restoran brzne hrane.

- Moja kćerka je pojela hot dog, ali je alergična na mlečne proizvode i uvek je bila pažljiva kada jede napolju. Ne znam šta se tačno desilo, i da li je bilo ičeg mliječnog u onom što je pojela - rekla je neutješna majka.

Ona je dodala da se djevojčica srušila čim je pojela hot-dog. Jedan od njenih prijatelja odmah je otrčao do sobe u kojoj su odsjeli kako bi joj donio lijek, dok su u isto vrijeme pozvali i hitnu pomoć. Međutim, kako kaže majka žrtve, pomoć je stigla poslije 45 minuta, kada je bilo prekasno.

- Iz prvih dokaza izgleda da je moja djevojčica doživjela alergijski šok i da je preminula. Bila je najljepše dijete i umrla je sa samo 16 godina bez pomoći. U Domu zdravlja su dva puta pokušavali da je vrate, ali nisu uspjeli - istakla je majka.

Neutješna žena dodala je da ne zna zašto je Hitnoj pomoći trebalo toliko da stigne na lice mjesta.

- Bilo je pet sati ujutru, nije bilo gužve u saobraćaju - napomenula je ona.

Protothema piše da je 16-godišnjakinja posljednjih nekoliko godina primala lijekove jer je patila od epileptičnih napada. Ona je navodno pitala da li hrana sadrži sastojke koji su joj zabranjeni, pošto je alergična, prenosi Protothema. U restoranu su joj navodno odgovorili negativno, a nakon što je tinejdžerka konzumirala obrok, doživjela je alergijski šok.

Danas će biti sahranjena u rodnom mjestu, dok se čekaju rezultati obdukcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana