Detalji napada u Roterdamu: Student ubio profesora i mještanku, ranama podlegla i njena kćerka

Tanjug
Detalji napada u Roterdamu: Student ubio profesora i mještanku, ranama podlegla i njena kćerka

ROTERDAM - Četrnaestogodišnja djevojčica koja je teško povrijeđena u današnjoj pucnjavi u kući u Roterdamu i amfitetaru Univerzitetske bolnice medicinskog centra u tom gradu, podlegla je povredama, čime je broj žrtava u pucnjavi porastao na tri, saopštila je holandska policija.

„Četrnaestogodišnja djevojčica koja je teško povrijeđena u pucnjavi na Heiman Dulaertpleinu je preminula. Njena majka, 39-godišnja žiteljka Roterdama, takođe, je poginula u pucnjavi, saopštila je holandska policija na društvenim mrežama, prenio je Rojters.

Osumnjičeni 32-godišnji student nakon što je podmetnuo požar u ženinoj kući, otišao je u Univerzitetsku bolnicu Roterdamskog medicinskog centra, ušao u amfiteatar i ubio 46-godišnjeg profesora.

On je uhapšen u blizini medicinskog centra, gdje je takođe, podmetnuo požar. 

Motiv napada za sada je nepoznat.

„Šokirani smo užasnim incidentom. Pucano je na dva različita mjesta u gradu. Mnogi ljudi su bili svjedoci pucnjave“, rekao je gradonačelnik Roterdama Ahmed Abutaleb.    
On je istakao da su emocije u gradu veoma snažne i uputio saučešće žrtvama.

„Osumnjičeni je bio poznat policiji i 2021. je bio procesuiran i osuđen za zlostavljanje životinja“, rekao je Hugo Hilenar, glavni tužilac Roterdama.

Na video snimcima postavljenim na internetu se vidi kako policija daje uputstva studentima, nekima u medicinskim mantilima, da istrče napolje kada su teško naoružane ekipe za hapšenje stigle na lice mjesta. 

Na jednom snimku je prikazan muškarac u lisicama koji je nosio nešto što je izgledalo kao maskirne pantalone.

Policija je saopštila da nema naznaka da je postojao drugi napadač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana