Desantis se povukao iz trke za predsjedničke izbore, podržao Trampa

Tanjug
Desantis se povukao iz trke za predsjedničke izbore, podržao Trampa

MAJAMI  - Guverner američke savezne države Floride Ron Desantis povukao se iz republikanske trke za predsjedničke izbore u SAD.

Sinoćna guvernerova odluka uslijedila je nakon što je glavni kandidat republikanaca, bivši predsjednik SAD Donald Tramp osvojio unutarstranačke izbore u saveznoj državi Ajovi, dok je Desantis pritom tijesno pobijedio najbližeg rivala, Niki Hejli.

Desantis (45) je objavio povlačenje na društvenoj mreži Iks (Tviter) i podržao Trampa kao kandidata republikanaca na izborima za predsjednika SAD u novembru ove godine.

On je nakon konsultacija sa svojim timom za kampanju rekao da ima problem da vidi "čist put do pobjede" u unutarstranačkoj trci.

Blumberg je nešto ranije pisao da je Desantis razmatrao da se povuče prije republikanskih izbora u državi Nju Hempšir 23. januara, kako bi izbjegao "poražavajuće" treće mjesto.    

Prema anketi Si-En-Ena i Univerziteta Nju Hempšir, Desantis ima samo šest odsto glasova republikanaca u toj saveznoj državi, dok Tramp ima 50 procenata, a Niki Hejli 39 odsto.

Blumberg dodaje da neki od donatora njegove predizborne kampanje žele da zadrži politički kapital, kako bi mogao potencijalno da se kandiduje za predsjednika 2028. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana