DeSantis kaže da ostaje u trci za predsjednika bez obzira na rezultate u Ajovi

Tanjug
DeSantis kaže da ostaje u trci za predsjednika bez obzira na rezultate u Ajovi

DE MOJN - Kandidat za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke i guverner Floride Ron DeSantis izjavio je danas, uoči početka kokusa u Ajovi, da će ostati u predsjedničkoj trci čak i ukoliko bude završio iza Donalda Trampa i Niki Hejli.

-Idemo dalje - rekao je DeSantis za televiziju MSNBC, odgovarajući na pitanje da li bi razmislio o odustajanju od trke ukoliko ostvari loš rezultat u Ajovi.

Dodao je da će proći dobro i da je u ovome "na duge staze".

-Mi smo u ovome na duge staze. Proći ćemo dobro. Znam da mediji vole da spekulišu. Uzbuđen sam da vidim glasove jer će to biti prvi stvarni i tačni podaci - rekao je DeSantis.

Unutarstranački izbori, takozvani kokus, za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke počinju u 19 časova po lokalnom vremenu (dva sata ujutru po srednjeevropskom vremenu) u saveznoj državi Ajovi, a prema istraživanjima javnog mnjenja, Tramp ima podršku 52,7 odsto birača.

Na drugom mjestu je bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli sa podrškom 18,7 odsto birača, dok trećeplasiranog guvernera Floride Rona DeSantisa podržava 15,8 odsto republikanaca.

Vivek Ramasvami se nalazi na četvrtom mjestu sa podrškom 6,4 odsto glasača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana