Demonstrantima zabranjeno da unesu kovčege u skupštinu Tenesija

Tanjug
Foto: DCB

NEŠVIL - Demonstrantima koji traže donošenje zakona o bezbjednosti oružja danas je zabranjeno da unesu kovčege u skupštinu američke savezne države Tenesi.

    Demonstranti, predvođeni biskupom Vilijamom Barberom Drugim održali su protestnu šetnju u Nešvilu. Kako navodi AP, oni su nosili nekoliko kovčega koji simbolizuju one koji su stradali u pucnjavama.

    "Zakonodavci su se vratili, ali vraćanje legitimno izabranih poslanika na njihova mesta ne rešava problem", rekao je Barber, aludirajući na povratak dvojice poslanika Demokratske stranke u skupštinu Tenesija iz koje su izbačeni glasovima republikanske većine zbog učešća u protestima protiv slobodnog nošenja oružja.

    Pucnjava do koje je došlo prošlog mjeseca u privatnoj školi u Nešvilu dovela je do niza poziva za izmene zakona o oružju u Tenesiju, uključujući zabranu jurišnog oružja i strože provere prošlosti kupca, piše AP.

    Republikanski guverner Bil Li pozvao je zakonodavce da donesu zakon kojim bi se ljudima koji mogu da povrede sebe ili druge zabranila prodaja vatrenog oružja.

    Agencija navodi da je Tenesi, gd‌je su zakonodavci pod pritiskom da se pozabave labavim propisima o upotrebi vatrenog oružja, postao novi front u borbi za budućnost američke demokratije.

    Krajem marta, u privatnoj hrišćanskoj školi u Nešvilu dogodio se oružani napad u kojem su ubijena tri deteta i tri odrasle osobe.

    Napad je izvela 28-godišnja Odri Hejl, bivša učenica te škole, koju je policija ubila.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana