Demokrata Šif pozvao Bajdena da odustane od trke za reizbor

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

VAŠINGTON - Poslanik u Predstavničkom domu američkog Kongresa, demokrata iz Kalifornije Adam Šif, pozvao je danas predsjednika Džoa Bajdena da okonča kandidaturu za reizbor.

''Drugo Trampovo predsjedništvo će potkopati same temelje naše demokratije, a ja sam ozbiljno zabrinut kada je riječ o tome da li predsjednik može da pobijedi Donalda Trampa u novembru“, rekao je Šif za Los Anđeles tajms, prenosi Rojters. 

U utorak su dva neimenovana izvora rekla za Njujork tajms da je Šif upozorio donatore na privatnom sastanku da će Demokratska stranka vjerovatno pretrpjeti velike gubitke ako Bajden nastavi svoju kampanju za reizbor.

"Vjerujem da gubimo ako on bude naš kandidat. I vrlo, vrlo lako možemo izgubiti i Senat i šansu da povratimo Predstavnički dom", navodi Njujork Tajms pozivajući se na osobu koja ima pristup transkripciji snimka sastanka.

Najmanje 19 kongresmena demokrata javno je pozvalo Bajdena da okonča svoju kampanju nakon nezadovoljavajućeg nastupa u debati protiv bivšeg predsjednika Donalda Trampa, ali Bajden je više puta ponovio da će ostati u trci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana