Darko Tadić iz BiH osuđen na 33 mjeseca zatvora zbog teških krađa na Malti

GS
Foto: Osnovni sud na Malti

LA VALETA - Darko Tadić, 48-godišnji muškarac iz BiH, osuđen je na 33 mjeseca zatvora nakon što je priznao niz naoružanih pljački u gradiću Sent Pols Bej.

Sudija Elen Rizo je u srijedu saznala da su snimci sa sigurnosnih kamera prikupljeni sa tri mjesta zločina doveli do identifikacije i hapšenja Tadića, koji je živi u pomenutom gradiću.

Prva pljačka se dogodila oko podneva 29. maja u kladionici, kada je radnica opljačkana od strane razbojnika naoružanog nožem koji je pobjegao sa novcem.

Nedelju dana kasnije, prodavnica hrane u istom mjestu je bila na meti lopova koji je opljačkao radnicu uz prijetnju nožem.

Kladionica koja je opljačkana 29. maja je ponovo opljačkana nekoliko sedmica kasnije, kada je isti razbojnik naoružan nožem, sa pokrivenim licem, ušao u prostorije oko 11.25 časova, naredivši ženskoj radnici da mu preda novac.

Policijski inspektori Lajdon Zamit, Stiven Gulia i Voren Galea su optužili Tadića za tri slučaja krađe uz upotrebu nasilja, zadržavanje osobe protiv njene volje i nošenje noža u javnosti bez policijske dozvole.

On je priznao optužbe za koje ge tereti sud na Malti, a takođe je dobio kaznu od 116 evra zbog noža.

Advokatica Ingrid Jang je zastupala optuženog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana