Da li je Trampa pogodio metak ili geler?

Agencije
Da li je Trampa pogodio metak ili geler?

Direktor FBI-a Kristofer Vrej nije siguran da li je bivši predsjednik Donald Tramp pogođen metkom na predizbornom skupu u Batleru u Pensilvaniji. Mogao je biti geler, rekao je na saslušanju Odbora za pravosuđe Predstavničkog doma.

- Pitanje je da li je to bio metak ili geler koji ga je pogodio u uho. Dok sada sjedim ovdje, ne znam da li je taj metak mogao ići bilo gdje osim da izazove ogrebotinu, rekao je Vrej.

Upotrijebio je riječ geler, što može označavati i fragment samog projektila i nekog pogođenog predmeta. Neposredno nakon pokušaja atentata pojavile su se spekulacije da je Tramp pogođen gelerom rascjepkanog uređaja za očitavanje, no one su prema brojnim medijima neutemeljene, piše The Guardian.

Šef FBI-a takođe je rekao poslanicima da je napadač na internetu tražio informacije o tome kako je Li Harvi Osvald ubio bivšeg predsjednika Džona F. Kenedija. Prema Vreju, Kruks je na Guglu tražio pitanje "koliko je Osvald bio udaljen od Kenedija."

Tramp se ne slaže s Vrejevim riječima. Rekao je nedugo nakon pucnjave da je pogođen metkom koji mu je probio gornji dio desnog uha.

- Odmah sam znao da nešto nije u redu jer sam čuo šiljtanje, pucnjeve i odmah sam osjetio kako mi metak prolazi kroz kožu. Puno sam krvario pa sam znao šta se dešava, rekao je Tramp.

Bivši ljekar Bijele kuće Roni Džekson odgovorio je na Vrejevu izjavu u objavi na društvenoj mreži X, nazvavši komentare šefa FBI-a "apsolutno neodgovornim" i "politički motivisanim" protiv Trampa.

- Ono malo vjerodostojnosti što mu je moglo preostati nestalo je nakon što je nesmotreno sugerisao da Tramp možda nije pogođen metkom. Bio je to metak. Vidio sam ranu, kazao je Džekson.

Dvadesetogodišnji napadač, Tomas Metju Kruks, pokušao je upucati Trampa dok se republikanski predsjednički kandidat obraćao pristalicama na skupu u Batleru. Pritom je od bivšeg predsjednika bio udaljen svega 150 metara. Tramp je zadobio tek lakšu povredu uha, strijelca su odmah eliminisali pripadnici tajne službe.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana