„Crni led“ izazvao haos u Njemačkoj, otkazani letovi, nastava, dvoje ljudi poginulo

Sputnik
Foto: Pixabay

Širom Njemačke veliki su problemi zbog „crnog leda“ koji se pojavljuje na putevima i trotoarima. Meteorolozi su izdali upozorenja za gotovo cijelu zemlju, otkazuje se nastava, ima prekida u vazdušnom i željezničkom saobraćaju, a na putevima je došlo do većeg broja udesa u kojima ima poginulih.


Izdata upozorenja

Njemačka meteorološka služba (DVD) izdala je ozbiljna upozorenja zbog opasnih vremenskih uslova usljed ledene kiše zbog koje se na tlu stvara gotovo nevidljivi sloj leda. Upozorenja su izdata za dijelove svih njemačkih saveznih pokrajina. Zbog poledice su mogući zastoji u saobraćaju, a putevi i željezničke pruge bi djelimično mogli da budu neprohodni.

Ledena kiša s ledom koji se stvara na tlu najprije se pojavila na zapadu i sjeverozapadu zemlje, a potom i u centralnom dijelu. Prema DVD-u, tokom dana će na sjeveroistoku i istoku takođe biti ledene kiše. Situacija se zasad smiruje samo u Severnoj Rajni-Vestfaliji.

DVD savjetuje izbjegavanje boravka na otvorenom što je više moguće, a onima koji danas moraju da koriste automobil apeluju da prilagode način vožnje. DVD savjetuje vozačima i da napune svoje rezervoare i sa sobom ponesu ćebad i tople napitke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana