Čovjek umro nakon što mu je izvađeno 20 zuba u jednom danu

Agencije
Čovjek umro nakon što mu je izvađeno 20 zuba u jednom danu

Žiteljka kineskog grada Jongkang, čiji je otac preminuo 13 dana nakon što su mu u roku od 24 sata izvadili 20 zuba i ugradili 12 implanata, tužila je zubara.

Žiteljka kineskog grada Jongkang, izvjesna gospođa Šu, podnijela je žalbu Opštinskom zdravstvenom birou poslije smrti svog oca.

Ona tvrdi da su mu u lokalnoj stomatološkoj klinici, u jednom danu, izvadili 20 zuba i ugradili 12 implanata, što je, kako navodi u tužbi, 13 dana kasnije izazvalo njegovu preranu smrt.

Kćerka tvrdi i da je njen otac trpio "nesnosne bolove" posljednjih dana života, prije nego što je 28. avgusta doživio srčani udar, prenosi "Oditi Central".

Ona traži da odgovorni budu izvedeni pred lice pravde.

Prema pismenom pristanku pacijenta, čovjeku su izvađeni prirodni zubi, nakon čega mu je izbušeno 12 rupa u vilici zbog implanata.

Predstavnik klinike u kojoj je zahvat obavljen, objašnjava da broj zuba koji se mogu izvaditi u jednom trenutku određuje ljekar, a na osnovu opšteg stanja pacijenta.

Poseban propis ne postoji, a klinika i ljekar moraju uzeti u obzir pacijentovu toleranciju na bol i rizik od infekcije.

"Što više zuba izvadite, pacijent više reaguje na bol i veća je vjerovatnoća postoperativne infekcije", rekao je Sjang Guolin, direktor Centra za oralnu medicinu u Vuhanu.

Istraga je u toku, ali je predstavnik Opštinskog zdravstvenog biroa rekao da bi "dokazivanje krivice moglo biti teško", s obzirom na to da je smrt nastupila 13 dana nakon procedure.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana