Čovjek bacio glodare u britanskom Mekdonaldsu u znak protesta protiv Izraela

GS
Foto: GB News

LONDON – Britanska policija saopštila je danas da je pokrenula istragu nakon što je muškarac ušao u restoran Mekdonaldsa u Birmingemu i bacio na pod desetine živih glodara obojenih u boje palestinske zastave, dok je uzvikivao psovke na račun izraela.

Video-snimak na društvenim mrežama prikazuje čovjeka sa palestinskom zastavom oko glave, kako mirno unosi kutiju u kojoj su bili glodari obojeni u zeleno i crveno u Mekdonalds u Birmingemu, a zatim baca životinje na pod ispred užasnutih kupaca.
    
Na snimku se čuje kako psuje "J**** Izrael".
    
Mekdonalds u Velikoj Britaniji je saopštio da je restoran u potpunosti dezinfikovan.
    
"Naši partneri za kontrolu štetočina pozvani su da izvrše detaljnu inspekciju", navodi se u saopštenju 
    
Pre dve nedelje Mekdonalds Izrael je saopštio da je dao hiljade besplatnih obroka izraelskom vojnom osoblju, što je dovelo do toga da se Mekdonalds restorani u nekim muslimanskim zemljama kao što su Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Jordan i Turska ograde od izraelske franšize.
    
Bilo je i velikih demonstracija u Londonu i drugim gradovima Velike Britanije u znak podrške Palestincima, sa pozivima na prekid vatre u Gazi i zaustavljanje izraelske opsade enklave.
    
Kako prenosi Rojters, u Velikoj Britaniji je došlo do porasta antisemitskih incidenata otkako je Izrael počeo granatiranje Gaze, nakon čega je usledila kopnena ofanziva kao odgovor na napad palestinskog Hamasa na Izrael 7. oktobra. 
    
Zabeleženo je više slučajeva napada, verbalnog zlostavljanja i oštećenja imovine u Britaniji i širom svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana