CNN: Lider demokrata u Predstavničkom domu nije ponudio podršku Bajdenu

Tanjug
Foto: Politico

VAŠINGTON - Lider demokrata u Predstavničkom domu SAD Hakim Džefris tokom sinoćnjeg sastanka nije ponudio podršku predsjedniku Džou Bajdenu u trci za novi mandat u Bijeloj kući, rekli su danas izvori za CNN.

Ranije danas, tri kongresmena iz Demokratske stranke zatražila su od Bajdena da povuče svoju kandidaturu za reizbor, a riječ je o članovima Predstavničkog doma - Džimu Hajmsu, Skotu Petersu i Eriku Sorensenu.

Oni su naveli da je neophodan jak kandidat da pobjedi republikanca Donalda Trampa na izborima u novembru, koji će ''odlučiti budućnost američke demokratije'', a da smatraju da to nije aktuelni predsjednik.

Istovremeno, neki od najvećih demokratskih donatora upozorili su najvažniji komitet političke akcije (PAC) za prikupljanje donacija predsjednika Džozefa Bajdena da će zadržati novac ukoliko predsjednik ostane u kampanji za reizbor, prenio je Njujork Tajms.

Javne ličnosti koje su pozvale Bajdena da se povuče između ostalih uključuju glumce Džordža Klunija, Majkla Daglasa i Džona Kjuzaka, kao i pisca Stivena Kinga.

Mediji su kao potencijalne zamjene naveli potpredsjednicu Kamalu Haris, bivšu državnu sekretarku Hilari Klinton i guvernera Kalifornije Gavina Njusoma.

Uprkos tome, predsjednik Bajden je tokom govora u četvrtak ponovio da nema namjeru da odustane od trke za drugi mandat u Bijeloj kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana