SAD: Član bande raskomadao dostavljača hrane, dijelove tijela bacio u smeće

GS
Foto: CNN

HOLIDEJ - Optuženi član bande MS-13 je uhapšen u gradu Holidej, na Floridi i optužen za ono što je šerif opisao kao „đavolsko“ ubistvo dostavljača hrane čiji su ostaci pronađeni raskomadani u kući osumnjičenog prošle sedmice.

Tridesetogodišnji Oskar Solis, uhapšen je i privremeno optužen u ponedjeljak za teško ubistvo. Naime, on se sumnjiči da je nesretnu žrtvu, prije nego što ju je raskomadao, prvo opljačkao, prenosi CNN. 

Istražitelji su otkrili ostatke žrtve u vrećama za smeće u kući, rekao je šerif okruga Pasko Kris Noko na konferenciji za novinare u utorak.

CNN nije uspio utvrditi putem onlajn sudskih spisa ima li Solis pravnog zastupnika, ali šerif je otkrio da je Solis povezan s MS-13, nasilnom kriminalnom bandom s međunarodnim vezama u trgovini drogom i ljudima.

- Vozač je bio nedaleko od vlastite kuće prošle srijede naveče kada je svojoj supruzi poslao poruku da obavlja posljednju isporuku i da će se uskoro vratiti kući - rekao je Noko. Šerif je odbio identifikovati žrtvu, ali CNN je saznao da se radi o 59-godišnjem Randalu Vilijamu Kuku.

Žrtvin automobil su pronašli napuštenog otprilike pola kilometra od kuće osumnjičenog. 

Šerif je rekao i kako se žrtva i ubica nisu znali otprije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana