Čime će se baviti Boris Džonson nakon izlaska iz politike

Tanjug
Čime će se baviti Boris Džonson nakon izlaska iz politike

LONDON - Britanski mediji prenijeli su danas da bi bivši premijer Boris Džonson mogao da se vrati u novinarstvo nakon višegodišnjeg bavljenja politikom.

Džonson je navodno izrazio zainteresovanost za prijedlog uprave medijske grupe koja je vlasnik dnevnika Telegraf da preuzme položaj glavnog urednika listova Telegraf i Spektejtor, prenosi londonski Gardijan.

Iako još nema ni dogovora ni formalnih pregovora, bivši konzervativni premijer Velike Britanije navodno se konsultovao sa svojim bivšim ministrom finansija Nadimom Zahavijem, koji je održao preliminarne, neformalne razgovore sa upravom medijske kompanije, predloživši da Džonson postane globalni glavni urednik Telegrafa, ako ponuda druge strane bude prihvatljiva.

Džonson trenutno piše kolumnu za Dejli Mejl, iako ima dugogodišnje veze sa Telegrafom, gdje je započeo svoju karijeru kao istaknuti izvještač iz Brisela koji je pisao kritike na račun pravila EU, potom se vratio u Veliku Britaniju da postane politički kolumnista i konačno uđe i u politiku.

Zahavi je prvobitno, kao posrednik RedBird IMI, konzorcijuma koji podržavaju Ujedinjeni Arapski Emirati i porodica Berkli bio uključen u razgovore o budućnosti Telegrafa.

Međutim, preuzimanju ovog lista na koji se gleda kao na interno glasilo Konzervativne stranke, žestoko su se usprotivili mnogi konzervativni poslanici i novinari navodeći da je u UAE kršena slobode štampe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana