Čikagom se orilo: Novak je šampion, ušao je u istoriju

Tanjug
Foto: Tanjug/ AP

ČIKAGO - Srbi u Čikagu i fanovi Novaka Đokovića okupili su se rano jutros u velikom broju u tom gradu da prate meč za olimpijsko zlato i jedinstvenu borbu, kako su američki mediji voleli da istaknu, najstarijeg i najmlađeg tenisera u borbi za najsjajnije odličje između Španca Karlosa Alkaraza i Srbina Novaka Đokivića, kojem je jedino to najsjajnije odličje nedostajalo u karijeri.

Nakon meča koji je, kako neki od njih kažu trajao kratko jer je Novak do ostvarenja sna stigao u dva seta, okupljeni Srbi iz Čikaga ali i Đokovićevi fanovi iz različitih delova sveta delili su ogromnu radost sa celom nacijom.

Za tu priliku mnogi su jutros došli i iz udaljenih dijelova grada u restoran Beograd koji je danas specijalno zbog njih ranije otvorio vrata, kako bi zajedno gledali dugo očekivani Novakov trijumf na OI.

  Nakon pobjede Đokovića na OI, iskoristili su priliku da se slikaju ispred murala Novaka Đokovića koji krasi zidove restorana.

Novak Đoković je ušao u istoriju, njegovo ime ispisano je zlatnim slovima, postao je tek peti teniser koji je osvojio zlatni slem u karijeri, samo su neki od komentara koji su se danas mogli čuti u Čikagu.

“Pobedilo je srce, pobedii su hrabrost, upornost i odlučnost. Novak je šampion. Ovo je uz sve i prvo olimpijsko zlato u istoriji srpskog tenisa i niko ne može biti ponosniji od nas”, rekla je Jelena Cvetkovska čija porodica vodi restoran.

Najveći zaljubljenici u sport nastavili su da prate i žensku odbojkašlu reprezentaviju koja igra sa Kinom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana