Cijene ležaljki u Grčkoj kao cijene noćenja u apartmanima

GS
Cijene ležaljki u Grčkoj kao cijene noćenja u apartmanima

ATINA - Dok je u nekim dijelovima Grčke za ležaljke i suncobran potrebno izdvojiti desetak evra, u drugim koštaju skoro kao i noćenje u apartmanu.

Cijene usluga u popularnim ljetovalištima se svake godine mijenjaju. Na njihov nagli skok najviše ima uticaj povećan broj turista, ali i aktuelne ekonomske prilike.

Svake godine na društvenim mrežama posjetioci omiljene ljetne destinacije, Grčke, dijele svoja iskustva, odnosno, gd‌je je najveća gužva, koje je najbolje mjesto za odmor i ono što je na kraju svima najbitnije - kolike su cijene hrane, pića, ležaljki i svega ostalog.

U Fejsbuk grupi "Live from Greece" jedan pratilac je napisao da je trenutna situacija sljedeća u Kefaloniji, na Costa Costa Beach. Suncobran i dvije ležaljke od 1. jula do 31. avgusta koštaju 40 evra, ali za prvi red ležaljki potrebno je da izdvojite 60 evra, a za drugi red 50 evra.

Članovi grupe odmah su iskoristili priliku da se našale na cijenu koja ih je neprijatno iznenadila.

"A posljednji red?", "Skuplja ležaljka od kreveta", "Samo pod uslovom da ustanete u šest ujutru", "Na Kipru dvije ležaljke i suncobran su 7.5 evra na svim plažama", "Prvi red je u vodi, zato su skuplje", pisali su korisnici u komentarima ispod objave o cijenama ležaljki.

Skoro svaka turistička agencija, ali i portali posvećeni ljetovalištima uvijek naznače da cijene ležaljki i suncobrana na plažama ne treba da brinu turiste jer, po njihovim riječima, uvijek postoji dio plaže na kojem možete sami da postavite svoj suncobran i peškir, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana