Ćerka Kim Jong Una obučava se da naslijedi oca

GS
Foto: X.com

PJONGJANG - Ćerka sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una obučava se da postane sljedeća liderka, izvijestila je danas južnokorejska novinska agencija Jonhap, pozivajući se na južnokorejsku obavještajnu agenciju, prenosi Reuters.

Sjevernokorejski mediji objavili su izvještaje o javnim aktivnostima Ju Aje, ali nisu pominjali njenu političku budućnost.

Mogućnost da Ju Aje naslijedi oca, uz pozivanje na južnokorejske obavještajne izvore, pominjana je i početkom godine, prenosi RTCG.

Ju Aje, za koju se vjeruje da je rođena 2013, dospjela je u centar pažnje krajem 2022, kada je otac doveo na mjesto lansiranja interkontinentalne balističke rakete.

Njena fotografija kako, u bijelom kaputu i crvenim cipelama hoda ruku pod ruku s ocem pored ogromnog projektila natovarenog na lansirni kamion i posmatra naoružanje, obišla je svijet.

Od tada su njene javne aktivnosti usredsređene na vojne događaje, a sjevernokorejski državni mediji počeli su da je oslovljavaju Kimova "poštovana" ćerka, umjesto kao do tada "voljena" ili "najvoljenija" ćerka što je podstaklo nagađanja da se priprema da bude njegova nasljednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana