Centkom: Američki razarač oborio dronove i rakete Huta lansirane prema njemu

Tanjug
Centkom: Američki razarač oborio dronove i rakete Huta lansirane prema njemu

VAŠINGTON - Američki razarač je oborio bespilotne letjelice i raketu koju su jemenski pobunjenici Huti lansirali prema njemu u Crvenom moru, saopštili su danas zvaničnici.

Napad u utorak je očigledno bio usmjeren na razarač "Karnei", uključen u američku kampanju protiv Huta, koji izvode udare na plovila u Crvenom moru zbog izraelskog rata protiv Hamasa u Pojasu Gaze, prenosi AP.

U napadu Huta učestvovale su bespilotne letjelice koje su nosile bombe i jedna protivbrodska balistička raketa, saopštila je Centralna komanda američke vojske (CENTKOM).

Sjedinjene Američke Države su kasnije izvele vazdušni napad uništivši tri protivbrodske rakete i tri čamca sa bombama, saopštila je američka vojska.

Huti su potvrdili napad, ali tvrde da su njihove snage gađale dva američka ratna broda, bez detaljnijeg objašnjenja.

-Nećemo stati dok se agresija ne zaustavi i dok se ne ukine opsada palestinskog naroda u Pojasu Gaze - rekao je portparol jemenskih pobunjenika.

Huti su od sredine novembra prošle godine više puta lansirali dronove i rakete na međunarodne komercijalne brodove, solidarišući se sa Palestincima koji su ugroženi vojnim operacijama Izraela u Pojasu Gaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana