Bukti požar na Svetoj gori, vatra van kontrole

G.S.
Foto: B92

SOLUN - Danas su na Svetoj gori izbila dva velika požara, a vatra je van kontrole i stigla je do naselja u mjestu Hanjija, zbog čega je naređena evakuacija.

Mobilisano je više vatrogasnih brigada i tri helikoptera, ali jak vjetar otežava gašenje. Zapalilo se nisko rastinje između obale i hotelskih kompleksa na Atosu.

Vatrogasci, uprkos naporima, nisu uspjeli da lokalizuju požar na Svetoj Gori koji se širi ka naselju i hotelima, zbog čega je služba za uzbunjivanje 112 poslala poruku za hitnu evakuaciju.

Turisti napuštaju hotele sa prtljagom, a gusti dim koji se nadvio nad mjestom otežava disanje. Posebno su upozoreni svi koji su u blizini trga Platanija u Hanjiji na zapadu, da se kreću ka zapadu prema Geraniju starim putem jer je vatra stigla u neposrednu blizinu kuća.

Prema informacijama, uzbuna je podignuta za tri velika hotelska objekta koja se nalaze na tom području. Vlasti su nešto ranije naredile evakuaciju ovih hotela koji su bili puni turista, prenosi B92.

Mobilisano je 29 vatrogasaca sa 11 vozila, a iz vazduha djeluju dva vatrogasna helikoptera. Gašenje požara se nastavlja uz pojačavanje protivpožarnih snaga, zemaljskih i vazdušnih. Mobilisano je još 19 vozila iz susjednih mjesta.

Dva tima šumskih komandosa i još jedan helikopter su angažovani. Na požarijištu djeluju ukupno tri helikoptera. Požar je izbio u podne u oblasti Arapi na Svetoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana