Britanci ljuti na kralja Čarlsa

GS
Britanci ljuti na kralja Čarlsa

LONDON- Stanovnici koji žive u blizini zamka Vindzor izrazili su bijes prema kralju Čarlsu zbog odluke o naplaćivanju ulaza i posjete ovoj znamenitosti.

Od 1. juna će 31.500 stanovnika Vindzora i Mejdenheda morati da plaćaju ulazak u kraljevski zamak Vindzor.

Dakle, umjesto da pokažu svoju Advantage karticu i prođu, od 1. juna će lokalni stanovnici morati da izdvoje 16,50 funti, dok će ostali morati da plate 30 funti.

Mještani su tu odluku nazvali "apsolutnom sramotom" koja je "zaista uznemirila mnoge ljude".

Neki stanovnici su bijesno izjavili da više nikada neće posjetiti ovaj velelepni zamak, piše B92.

Ulaz u najstariji naseljeni zamak na svijetu, dom predaka 40 kraljeva i kraljica, bio je besplatan za sve do 1992. godine.

Nakon velikog požara koji je te godine razorio zamak i nanio štetu od 36,5 miliona funti, odlučeno je da se posjetiocima naplati ulaznica od 8 funti kako bi se platila godina restauracije.

Ali pokojna kraljica Elizabeta II, koja je slijedila stope kraljice Viktorije, ponovo je odlučila da lokalni stanovnici treba da budu isključeni iz plaćanja i da će im i dalje biti dozvoljen ulazak besplatno.

Međutim, "Royal Collection" Trust koji kontroliše sve kraljevske rezidencije i najveću svjetsku kolekciju umjetničkih djela koja se nalazi u njima planira da prekine dvovjekovnu tradiciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana