Brazil: Policija našla ranac sa ličnim stvarima u blizini hotela Da Silve

GS
Brazil: Policija našla ranac sa ličnim stvarima u blizini hotela Da Silve

BRAZILIJA - Policija u glavnom gradu Brazila, Braziliji, saopštila je danas da je pronašla ranac u blizini gdje boravi novoizabrani brazilski predsJednik Luis Injasio Lula da Silva koji je sadržao samo lične stvari, a da je postojala sumnja da je riječ o postavljenoj bombi.

Političke tenzije u glavnom gradu primorale su Da Silvin tim da pojača bezbjednosne protokole za inauguraciju 1. januara, izjavio je u ponedeljak novi ministar pravde Flavio Dino, prenosi Tanjug.

Dino je danas rekao da će tranzicioni tim zatražiti od Vrhovnog suda da zabrani nošenje vatrenog oružja u Braziliji nekoliko narednih dana, od srijede do 2. ili 3. januara, a cilj je da i ljudima koji imaju dozvole za nošenje oružja bude suspendovano zabranjeno nošenje vatrenog oružja.

Policija u Brazilu uhapsila je osumnjičenog za pokušaj aktiviranja eksplozivne naprave kojom je namjeravao da izazove haos uoči inauguracije Da Silve zakazane za 1. januar. Osumnjičeni je podmetnuo bombu u kamion za gorivo u blizini aerodroma u Braziliji, ali ona nije eksplodirala, saopštila je policija, prenio je u ponedeljak Bi-Bi-Si.

Osumnjičeni je rekao nakon hapšenja da je plan skovao sa drugim pristalicama odlazećeg predsjednika Žaira Bolsonara koje policija pokušava da locira i uhapsi. 

Uhapšeni muškarac priznao je da je došao u Braziliju 12. novembra da bi učestovao u protestima ispred zgrade generalštaba, gdje pristalice bivšeg predsjednika Bolsonara već nedjeljama demonstriraju pokušavajući da isprovociraju intervenciju snaga bezbjednosti i spriječe da novoizabrani predsjednik zvanično preuzme dužnost.

Bolsonarove pristalice su uvjerene da su izbori pokradeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana