Brat i sestra se utopili, za njihovim ocem se još traga

G.S.
Foto: Iks.com

OKONTO - Lokalna policija je dobila dojavu o prevrnutoj jedilici u nedelju oko podne

Dvoje djece se utopilo u jezeru Mičigen, nakon što je potonuo brod u kome su bili sa ocem za kojim se još traga. Kako je prenio Dejli Mejl, Bil Salnik (32) poveo je proteklog vikenda kćerku Šarlot (5) i sina Džoša (3) na jedrenje.

Poslednji put su se javili oko 16 sati popodne u subotu sa Zelenog ostrva. Oni su se nalazili u brodu „My lady blue“ i išli su ka Okontu, ali nikad tamo nisu stigli, naveli su zvaničnici.

Lokalna policija je dobila dojavu o prevrnutoj jedilici u nedelju oko podne. Uslijedila je velika potraga sa vode i iz vazduha, a jedrilica je pronađena u ponedeljak nedaleko od ostrva Čembers, prenosi Telegraf.

 

Spasilačke ekipe su ubrzo pronašle i tijela mališana Šarlot i Džoša, oko dva kilometra južno od mjesta gde je plovilo pronađeno. Spasioci se nadaju da je njihov otac Bil možda još živ imajući u vidu temperaturu vode i vazduha.

Bil Salnik važi za relativno iskusnog mornara. On je u maju postavio na društvenim mrežama video na kome se vidi kako jedri sa djecom. Na snimku se vidi njegovo dvoje dece kako veselo uživaju dok on upravlja čamcem kroz mirnu vodu.

Na društvenim mrežama prijatelji se opraštaju od Bila i upužuju saučešće njegovoj majci Tini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana